Merseyrail Case Study

A major refurbishment of three floors at Merseyrail’s Head Office adjacent to Lime Street Station, Liverpool.

The Brief

Giotto’s carefully selected team of in-house specialists worked closely with Merseyrail, devising the appropriate design response by understanding their client’s requirements, resulting in the design of their workspace interior with people and space in mind whilst considering the needs and wants of the individuals thus encouraging a functional, practical, stylish and creative workspace interior.

A complete refurbishment to the 3 floors of the 1960’s rail house, removing old claustrophobic offices, transforming the tired workspace and décor. Employing a forward thinking approach from both Giotto and Merseyrail, their vision was turned into reality with a combination of glass partitioning, break out areas, meeting and conference rooms resulting in an airy and open plan environment. Installation of a full air conditioning system, all new electrical wiring and data cabling will now allow personnel to enjoy their new working environment. Outstanding features included a vibrant colour scheme voted for by Merseyrail’s personnel.

The Giotto Group co-ordinated this dynamic programme whilst Merseyrail’s Head Office was fully occupied and working as normal during which time, the Giotto workspace team ensured a stress- free and smooth operation.

Fast Facts

  • Project: Refurbishment to 3 floors of Rail House, Merseyrail’s Head Office, Liverpool
  • Contract value: £800,000k
  • Schedule: 20 weeks
  • Scope of Works: Contracting-Fitting & Fixtures

Start A Project With Us